reede, 17. aprill 2015

Volkswagen esitles uuendatud Transporterit

Volkswagen Transporter T6. Foto: Volkswagen
Volkswagen Transporter ja tema reisijate veoks mõeldud poolvend Caravelle saavad tähistada uut sünnipäeva: eile esitleti Amsterdamis auto 6.mudelipõlvkonda. Tegu pole siiski täiesti uue autoga, vaid väga põhjaliku värskenduskuuri saanud sõidukiga, millele on küll omistatud uuele mudelipõlvkonnale viitav tähis T6. Kere põhikonstruktsioon on praegu tootmises oleva mudeliga sama, erinevused kahe auto vahel on vaid kosmeetilised. Jõuallikate valik koosneb oodatult ökonoomsetest diisel- ja bensiinimootoritest. Diiselmootorite võimsused on  84, 102, 150 ja 204 hj, bensiinimootorite võimsused aga 150 ja 204 hj. Nende kütusekulu on Transporteri praeguse versiooniga võrreldes kuni liitri võrra väiksem. Sõltuvalt mootorist saab auto kas 5- või 6-käigulise käsikäigukasti või 7-käigulise DSG. Lisatasu eest saab T6 jaoks tellida ka nelikveo, samuti saab täiendavate eurode eest Transporteri jaoks adaptiivvedrustuse või suisa madaldatud sportvedrustuse.
Senisest pikemana jõuab tarbijateni juhiabi- ja turvasüsteemide loetelu. Nii leiab autost adaptiivse püsikiiruse hoidja, linna hädapidurdusabi, kaugtulede abi, parkimisabi, elektriliselt avaneva tagaluugi ja tõusult paigaltvõtu abi. VW kontserni detailikastist on pärit ka meelelahutus- ja infosüsteemi kõige värskem versioon, samuti saab Transporterile hankida valgusdioodidega esi- ja tagatuled. Uhiuus on aga auto interjöör, välja on vahetatud nii armatuurlaud kui ka istmed ja parandatud müraisolatsiooni.
Transporteri traditsioonidele kohaselt pakutakse klientidele laia valikut erinevaid kerevariante, samuti on tulemas pikendatud kerega variant. Tellida saab autot 20. aprillist, edasimüüjateni peaks uus Transporter jõudma juulis. Järgmise Transporteri põlvkonna (T7) debüüdi kohta on tulnud aga vastukäivat infot. Mingitel andmetel juhtub see juba 2017, 2.andmetel aga alles 2020.
"Minu arust on ainult esituled erinevad (väljast), kuid nagu ülalpool öeldud, on sisemuses rohkem uuendusi."

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar